Uvodnik

Poguglaj me … dr, dr, dr…

Program stoji, ekipa je …, pripravljeni na zadnjo fazo izvedbe, uresničitev! Manjka uvodnik. V časopisu. Sranje! Po devetih pravljičnih letih je zame višek stresa pisati uvodnik za časopis Dnevi radovednosti! Ker … časopis? Vam?!

Poguglaj me generaciji … Gx3? Ali sploh še berete časopise? Je za vas branje nagovorov sploh še zanimivo? Baje je vaša glavna naloga izpolnjevanje letnega učnega načrta, določenega z nacionalnim izobraževalnim programom. Pa sploh štekate, kaj je vaš učni načrt?!

Nam, organizatorjem, vaši šolski predstavniki že dvanajst let pojasnjujejo, da pač ne morete izostati od pouka, ker je vaša ultimativna obveznost posrkati kvoto obveznih ur iz vašega učnega načrta. Ne glede na to, da je festival Dnevi radovednosti vključen v vaš program obveznih izbirnih vsebin in je del vašega vsakoletnega urnika. In to po vaši izbiri! Ampak več o tem v naših skupnih loviščih - virtualnih svetovih: YouTube, orto.si, MySpace, Facebook, …

Če poguglaš strani Zavoda za zaposlovanje, služb za vas kot da ni, jih je pa ogromno za vse ostale. :( Dejstvo je, da je v slovenskem gospodarstvu za vas razpisanih relativno veliko štipendij. Če ne verjamete, poguglajte štipendije Slovenija.

Mi smo za vas letos pripravili predstavitve več kot štiridesetih poklicev. Gostje iz vse Slovenije bodo ready-steady, pripravljeni odgovarjati na vaša vprašanja, kako se odločati, delati, ustvarjati, pogajati, kako zaslužiti, … Med 20. in 24. oktobrom 08.

Letošnji DR road show od Murske Sobote do Kopra ponuja vse, kar v tem trenutku potrebuješ za odločitev: izkušnjo iz prve roke, komunikacijo, informacijo, kontakt, povrhu pa še kak dober nasvet. Čez nekaj tednov, mesecev, … boš izpolnjeval formular za vpis v srednjo šolo ali na fakulteto, akademijo. Svetujemo ti, da pričneš oblikovati zgodbo, karšnokoli že. Svojo zgodbo.

Ponujamo ti dobro družbo. Zato, ker si del prihodnosti. Ta časopis delamo v digitalni sedanjosti, v navidezni resničnosti, v dobi virtualno zakritih identitet - računalniško sproduciranih osebnosti in profilov. Vsi smo neznanci. Kaj imamo skupnega v realnosti? Kaj je realnost (!?), Hrepenenje (!?), Ljubezen (!?). Prihodnost (!?).

Realnost je to, da mi je Štef pojedel vrečko RBD pokalic, ko sem si zaželel ognjemet v ustih, in to, da lahko zastonj odletite v NY na Madonnin koncert (info na orto.si), ali pa se zakreditirate za študijske in študentske užitke. Realnost je, da se lahko pogovorite z našimi gosti, vrhunskimi strokovnjaki na različnih področjih … sicer jih lahko poguglate, vendar je dosti bolj brez veze kot v živo. Trust me!

Ja, to so Dnevi radovednosti (poguglaj! ;) )… Pridemo, postavimo, predstavimo, razdelimo darila in se vrnemo naslednje leto. Tradicionalno. Smo kot bend na turneji; sicer nas lahko slišite na YouTubu, hkrati pa se kot bitniški Jack Kerouac odpravljamo On the Road (poguglajte Kerouac, beat generation, hippy).

Skupaj smo v navidezni resničnosti in resnični navideznosti. VR - RV (WE ARE - ARE WE!?)

Se vidimo!

Dejan in ekipa DR_08