Radovednež

Kot vsako leto smo radovedneži naše goste tudi letos že pred festivalom povprašali o njihovem delu in poklicu, o tem, kako so doživljali svoja šolska in študijska leta ter kako izgleda njihov delovni dan.

Radovednež - vprašalnik za goste

Nekaj odgovorov:

Vsak učenec, dijak ali študent potrebuje nekaj strahu pred neuspehom, pomembno pa je, da ga ni preveč.
- Aleš Hus, univ. dipl. inž. lesarstva / ravnatelj in direktor Srednje lesarske šole Maribor

Odkar vodim svoje podjetje … zjutraj ne morem spati ker se mi misli, načrti in naloge za tisti dan porajajo z nadzvočno hitrostjo.
- Katarina Venturini, Gimnazijska maturantka / plesalka, lastnica in direktorica podjetja Plesna zvezda d.o.o.

Čimprej odkrijte svoje strasti in svoje cilje. Vztrajajte na svoji poti in naučite se reči ne.
- Sergej Rinc, univ. dipl. inž. računalništva in informatike / direktor zasebnega podjetja za razvoj in trženje programske opreme Spletin

Od nekdaj sem želela postati novinarka. Posebnega vzornika pa nisem imela med novinarji, ampak bolj med pisateljicami in pisatelji.
- Sabina Obolnar, diplomirana novinarka / odgovorna urednica One, ženske priloge Dela in Slovenskih novic

Delam to za kar sem na svetu, me pa kuri v enem letu za pet let … osvobajajoče za duha, za telo pa skrajno nezdravo,bioritem imam na glavo obrnjen, živce mi je že zdavnaj pokurilo, ampak kaj me briga …tako življenje sem si izbrala, to je to, kar hočem.
- Neža Buh - Neisha, “večna študentka” Akademije za glasbo v Ljubljani / glasbenica in skladateljica

Večina ljudi mora trdo delati, da si prisluži denar za vsakdanje življenje, in ob tem je posamezniku lahko mnogo lažje, če počne nekaj kar ga veseli.
- Kaja Pogačar, arhitektka / asistentka v okviru študijskih programov gradbeništva in arhitekture na Fakulteti za gradbeništvo v Mariboru