DEVETI FESTIVAL DNEVI RADOVEDNOSTI – KAKO POSTATI 2005!

Dnevi radovednosti so zelo koristni za mlade, ki se odločajo za poklic in šolanje v prihodnosti. "Moram reči, da so mi Dnevi radovednosti razjasnili dvome in odgovorili na moja vprašanja. Kul!".

"Zelo dober festival! Kar tako naprej! Zelo dobro predstavljeno in zelo ste me presenetili. Kar hočeš postati, to postani, oziroma sledi svojim glasovom. Ni pomembno, koliko zaslužiš, temveč da ti je všeč to kar delaš".

Izjavi naših lanskoletnih obiskovalk sta nam ponovno dali zagon za pripravo že devetega festivala Dnevi radovednosti, ki bo potekal od 17. – 21. oktobra 2005.

Ponedeljek, 17. oktober CELJE
Torek, 18.oktober MARIBOR in MURSKA SOBOTA
Sreda, 19. oktober LJUBLJANA
Četrtek, 20. oktober KRANJ in NOVO MESTO
Petek, 21. oktober POSTOJNA in SEŽANA

Spletna stran je v pripravi! Do takrat nam vaša vprašanja posredujte na elektronski naslov: dr@kibla.orgUvodni nagovor

OSMI FESTIVAL DNEVI RADOVEDNOSTI – KAKO POSTATI

Pred osmimi leti smo se spraševali, ali je zamisel o tem, da bi vam iz prve roke posredovali informacije o izobraževalni in poklicni poti uspešnih posameznikov, sploh mogoče udejanjiti. Če ne bi bili radovedni, bi se festival Dnevi radovednosti verjetno končal že na kakšnem prijetnem pogovoru ob kavi. Vendar ni bilo tako – iz ene okrogle mize se jih je razvilo pet in majhno število predstavitev posameznikov je preraslo v več kot štirideset posameznikov, ki se prestavljajo na letošnjem festivalu. Dnevi, v katerih se povežejo osnovnošolci, srednješolci, študentje, učitelji, strokovnjaki in drugi radovedneži, so namenjeni razbijanju klišejev. Lahko opravljaš poklic novinarja, čeprav si končal študij matematike, in lahko odkloniš nasvet očeta, da postani zobozdravnik, ker …, in postaneš plesalec.

Kako postati profesor, pisatelj, predsednik države, minister, glasbenik, frizer, krajinski arhitekt? Kako postati nekdo, ki ne bo v nedeljo slabe volje, ker mora naslednji dan v službo? Eden od napotkov je: BODI RADOVEDEN.

Vabimo vas, da se srečate z ljudmi, ki opravljajo vaš sanjski poklic, in jih povprašate o stvareh, ki vas zanimajo. Razkrili vam bodo:
• prednosti in slabosti svojega dela;
• kaj so morali storiti, da so postali to, kar so;
• kdo jih je uvedel v delo;
• komu se lahko zahvalijo za pomoč;
• na katero šolo se je najbolje vpisati;
• koliko neprespanih noči je za njimi in
• zakaj še zmeraj verjamejo, da je njihov poklic sanjski.

Nekateri vam bodo pojasnili, zakaj ne opravljajo dela, za katerega so najprej mislili, da je edino pravo. Lahko jih boste povprašali o vsem, kar vas zanima. Razložili vam bodo, zakaj je treba znati razmišljati s svojo glavo in zakaj se je treba boriti za zastavljene cilje.


Ekipa Dnevi radovednosti – Kako postati 2004
 
 
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA |
Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor |
| Telefon: (02) 229 40 22 ali (02) 229 40 12
| e-pošta: dneviradovednosti@kibla.org